Wettelijke omkadering.

Wettelijke omkadering.

Een 'Security' is de Engelse term voor een effect of een waardepapier. Een 'Security Token' is dus de digitale vorm van zo’n effect of waardepapier:

1. Wettelijk kader:
Rubey beschouwt de Art Security Tokens als effecten. De uitgifte van Art Security Tokens is dan ook gebonden aan de financiële wetgeving en het toezicht van de toezichthoudende instanties hierop. Dit onderscheidt de Art Security Tokens van niet-gereguleerde tokens zoals Bitcoins of NFT's, die over het algemeen nog geen duidelijk wettelijk kader kennen.

2. Kunstwerk bestaat in de fysieke wereld:
Art Security Tokens vertegenwoordigen een waarde in een 'collectible' (zoals een kunstwerk) die echt bestaat in de fysieke wereld. Deze fysieke kunstwerken zijn uniek, niet-kopieerbaar en van museale kwaliteit. In tegenstelling tot bijvoorbeeld NFT’s. Die vertegenwoordigen uitsluitend digitale kunstwerken die bovendien makkelijk te kopiëren zijn.

In het kader van Rubey wordt op dit fysieke kunstwerk eveneens een pand gevestigd. Dit geeft een zekerheid dat Rubey de waarde van het kunstwerk dient aan te wenden om haar verplichtingen ten aanzien van de investeerders na te komen.

logo
Menu
logo
Menu