Rubey logo

Hoe mee investeren?

Elke aankoop van een topwerk gaat gepaard met een lange en zorgvuldige analyse van de markt, de geprospecteerde werken en geïnteresseerde musea. Curators en kunstkenners staan ons bij in het kiezen van het juiste werk aan de beste prijs. Daarna is het aan jou. Ontdek hier hoe jij mee kan investeren om een positieve impact te hebben.

Schermafbeelding 2022 02 28 om 18 18 43

Registreer je op het platform.

Omdat elk kunstwerk uniek is, heeft elk kunstwerk ook unieke investeringsvoorwaarden. Registreer je om de eigenschappen, rechten, voordelen, het mogelijks rendement en de risico’s per Art Security Token te bekijken. Of ontdek meer info over het mogelijks financieel rendement bij het specifieke kunstwerk.

Op het Rubey-platform kunnen enkel private personen Art Security Tokens kopen. Wens je als onderneming te investeren? Neem dan contact met ons op.

Ga naar de kunstwerken >

In- en uitstappen.

Jij bepaalt. Jij beslist. Lees alles over hoe eenvoudig het is om in te stappen en hoe je Art Security Tokens te koop kan aanbieden. Let wel: het te koop aanbieden zal pas ten vroegste vanaf 2023 kunnen.

Via Art Security Tokens word je “mede-eigenaar” van een meesterwerk.

Registreer je op het platform. Kies een kunstwerk. Dat is nu voorlopig enkel Carnaval de Binche van Ensor, maar een tweede getokeniseerd kunstwerk wordt onderzocht. Lees de investeringsinformatie en maak je bewust van de risico’s. Je kan al investeren vanaf 150 euro tot 10.000 euro. Wens je een grotere investering te doen, dan kan dit niet automatisch via het Rubey-platform. Gelieve hiervoor contact met ons op te nemen.

De Rubey Art Security Tokens hebben een looptijd van 10 jaren. Deze periode kan worden verlengd tot maximaal 13 jaar om het kunstwerk te kunnen verkopen onder de best mogelijke marktomstandigheden. Dat betekent dat het getokeniseerde kunstwerk na maximum 13 jaren terug verkocht zal worden op de markt en dat iedereen die op dat moment Art Security Tokens bezit, recht heeft op zijn deel in de netto realisatiewaarde.

Al vanaf het zevende jaar na de eerste uitgifte van de Art Security Tokens wordt het verkoopproces van het kunstwerk opgestart. Op deze manier kan voldoende tijd worden voorzien om tot een gunstige uitgangspositie te komen als de looptijd verstreken is. Indien binnen de periode van 36 maanden voorafgaande aan het einde van de initiële looptijd van 10 jaar een gunstig bod geïdentificeerd wordt, kunnen de Art Security Tokens ook vervroegd terugbetaald worden.

De netto realisatiewaarde die verkregen wordt bij de verkoop van het kunstwerk, wordt pro rata verdeeld onder de actuele token holders.

Bekijk de investeringsinformatie per kunstwerk voor concrete details.

Als token holder hoef je niet te wachten tot het einde van de looptijd om je investering te gelde te maken. Vanaf ten vroegste 2023 kan je de Art Security Tokens te koop aanbieden via het 'bulletin board' op het Rubey-platform. Hier bepaal jij hoeveel en voor welke prijs je jouw Art Security Tokens aanbiedt. Potentiële kopers kunnen vervolgens contactgegevens opvragen om met jou in contact te treden om op deze manier over een mogelijke verkoop te onderhandelen. De liquiditeit van de Art Security Tokens kan initieel beperkt zijn.

Iedereen die geregistreerd en geverifieerd is op het Rubey-platform heeft, net als jij, ­een wettelijke AML/KYC procedure doorlopen. Zo kan elke transactie van Art Security Tokens snel, correct en veilig plaatsvinden tussen uitsluitend geverifieerde gebruikers.

Voor het aanbieden van het 'bulletin board' op het het Rubey-platform is Rubey afhankelijk van technologische ontwikkelingen van derden. Rubey kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het uitblijven van dergelijke ontwikkelingen. In het slechtste geval zullen de token holders daarom de Art Security Tokens moeten bijhouden tot het einde van de looptijd.

Stappenplan.

Lees hoe je "mede-eigenaar" van een meesterwerk kan worden in 5 stappen.

Schermafbeelding 2022 02 28 om 20 23 32

Om toegang te krijgen tot Art Security Tokens moet je je vrijblijvend registreren. Na registratie ontvang je een bevestigingsmail om je account te activeren. Het kan tot 3 minuten duren voor je de mail ontvangt. Activeer je account via de bevestigingsmail.

Je hebt je account geactiveerd? Prima. Je hebt nu toegang tot het Rubey-platform.

De volgende stap is je activeren als investeerder. Enkel natuurlijke personen kunnen investeerder worden via het Rubey-platform. Wens je als onderneming Art Security Tokens te kopen, dan moet je met ons contact opnemen, want dan dien je een aparte procedure te doorlopen.

Ben je een natuurlijke persoon, dan kan je rechtstreeks investeerder worden via het platform. Lees de algemene voorwaarden, disclaimers en overeenkomsten goed na, aanvaard deze en laad vervolgens je ID-kaart en een adresbewijs op.

Misschien heb je er al van gehoord, maar alle financiële transacties gaan tegenwoordig gepaard met een KYC (of Know Your Customer) procedure. Dit is een wettelijke verplichting om na te gaan wie de investeerder is en of de investeerder het geld op een legale manier heeft verkregen.

Om deze reden vragen we je om een aantal zaken over je identiteit op te laden.

Alle doorgegeven informatie wordt gecontroleerd door een CSSF-certificeerde externe partner. Je krijgt een mailtje wanneer je gegevens zijn goedgekeurd en je geverifieerd bent als investeerder. Dit proces duurt normaal gezien 24 uren.

Nog tijdens het investeerder onboarding proces kan je een digitale portefeuille (of wallet) aanmaken. Je hebt immers een wallet nodig om je Art Security Tokens te bewaren op je persoonlijke account. De wallet wordt pas zichtbaar als je de Art Security Tokens hebt aangekocht. Voor het gebruik van een Rubey wallet op het platform, betaal je 15 euro per jaar. Indien je voor deze optie kiest, zal een bedrag van 15 euro worden bijgeteld bij je investeringsbedrag. Telkens wanneer een nieuw gebruiksjaar ingaat, zal aan jou gevraagd worden om een bijkomende betaling van 15 euro te doen.

Heb je al een eigen digitale Ethereum wallet, dan kan je deze gratis koppelen aan het Rubey-platform. Hiervoor betaal je uiteraard geen servicekosten. Je kan op termijn steeds overschakelen van een (betaalde) Rubey wallet naar een eigen wallet.

Heb je alle vorige stappen doorlopen en ben je geverifieerd als investeerder? Prima. Nu kan je Art Security Tokens kopen. Op het Rubey-platform kan je Art Security Tokens kopen vanaf 150 euro tot 10.000 euro. Wens je voor een groter bedrag te investeren, dan moet je met ons contact opnemen.

Omdat er nog geen 'bulletin board' op het Rubey-platform actief is, zal Rubey om de twee weken alle verrichtingen verwerken. Concreet betekent dit na de effectieve ontvangst van je geld op de rekening van Rubey, je maximum twee weken moet wachten tot je aangekochte Art Security Tokens zichtbaar zijn in je wallet. Je wordt hiervan op de hoogte gebracht via een mailtje.

Proficiat! Je bent nu de trotse bezitter van Art Security Tokens. Je hebt altijd toegang tot jouw Tokens via je persoonlijke account. Wens je je Art Security Tokens te verhandelen, dan kan dit ten vroegste vanaf 2023 via het ‘bulletin board’ op het Rubey-platform.

Belangrijke communicatie rond jouw Art Security Tokens en over het schilderij waarin je hebt geïnvesteerd, ontvang je via e-mail.